A dohányzás és a szépség

Nem csak a betegségek azok, amik rányomják a bélyeget a dohányosra. Már fiatal korban, főleg a nőknél (de nem csak), a szépséget is negatívan befolyásolja a cigaretta. A dohányzásról leszokás jótékony hatásai.

Ahhoz, hogy valaki eldöntse, abba hagyja a dohányzást, nagyon sok hatásnak kell érnie általában. Sokszor hónapok, évek mire rászánja magát. Először nem gondolja komolyan, hall róla itt-ott. Médiában, családban, barátok közt. Majd a környezetében valaki megbetegszik a dohányzás következtében. Aztán nála is kezdenek kialakulni tünetek, köhögés, fizikai fáradtság. Ekkor már kezd érlelődni a gondolt, az elhatározás.

Miért kell megvárni ezeket a tüneteket? Jobb lenne elkerülni őket, ezért érdemes már fiatal korban arra gondolni, hogy mit is tesz a dohányzás.

 

Nem csak a betegségek azok, amik rányomják a bélyeget a dohányosra. Már fiatal korban, főleg a nőknél (de nem csak), a szépséget is negatívan befolyásolja a cigaretta.

Szürke, fénytelen lesz a bőr, száraz töredezett lesz a haj, a köröm.

A fogak elszíneződnek, az íny elsorvad. Korán elindul a fogvesztés.

Rossz a lehelete, amit ő kevésbé érez, de a környezete igen.

A bőrének illata is dohány illatú.

 

És akkor elkezdődik a helyrehozási fázis. Veszünk speciális sampont, különböző hajápoló szereket, arckrémeket, hogy kiszáradt bőrünket hidratáljuk. Próbálkozunk táplálék kiegészítőkkel a vitaminhiány ellen.

Kezeljük ínyünket, fehérítjük fogainkat, rágózunk a lehelet helyreállításáért, és belegondoltunk már mibe kerül a fogpótlás?

 

Ha megnézzük, nem csak cigarettára költünk, hanem a karbantartásra is legalább ugyan annyit. Megéri kidobni egyik oldalon 20000,- Ft-ot cigire, majd másik 20000,- Ft-ot a megőrzésre?

Nem lenne egyszerűbb mindkettőt megtakarítani?

 

Jó egészséget!

 

 

 

Szeretnél a dohányzás mentesen élők sorába tartozni? Jelentkezz leszokásra!

Bradák Éva 0620/9277-600

www.eletmodszalon.hu