A fiatalkori dohányzás és következményei

A dohányfüstben sok a CO (szénmonoxid), ami hozzákötődik a vérfestékhez, ami az szervezetben az oxigén szállításáért felelős. Már napi 10-15 szál cigaretta elegendő ahhoz, hogy olyan mennyiségű CO kerüljön a szervezetbe, ami a magaslati oxigén hiányhoz hasonló tüneteket produkál. Csökken a sport teljesítmény is, romlanak a tanulmányi eredmények, látszólag megmagyarázhatatlan módon, hiszen nem csak az izmok oxigén ellátottsága csökken, hanem az agyé is, s lassan lemaradnak kortársaik mögött. A biorezonancia gyors, veszélytelen, könnyű leszokást ígérő módszer. Hívja fel figyelmét a környezetében élő fiatal dohányosnak a lehetőségre!

A magyar lakosság egyharmada rendszeresen dohányzik, és már egyre fiatalabb korban kezdik. Szoktattam már le olyan 12-13 éves gyerekeket, aki elmondásuk szerint már 5-6 éve dohányoznak rendszeresen, s mára elérték a napi 2 doboz cigarettát. Ez ijesztő adat.

Szerencsére azért nem mindenki kezdi ilyen korán, de a 14-16 éves kor már igazán veszélyeztetett.

A fiatalok azt gondolják, hogy ebben a korban még nincsenek veszélyei a dohányzásnak, náluk nem fordulnak elő olyan tünetek, melyek megnehezítik az életüket.

Valóban a legtöbb tünet, csak évtizedes dohányzás alatt alakul ki. Ám vannak olyan tünetek, melyek fiatal korban is megjelennek. Ilyen pl. az oxigén hiány.

 

A dohányfüstben sok a CO (szénmonoxid), ami hozzákötődik a vérfestékhez, ami az szervezetben az oxigén szállításáért felelős. Már napi 10-15 szál cigaretta elegendő ahhoz, hogy olyan mennyiségű CO kerüljön a szervezetbe, ami a magaslati oxigén hiányhoz hasonló tüneteket produkál. Tudjuk, hogy magaslatban ritkább a levegő, ezért kevesebb oxigén jut a szervezetbe, így a szerveink ellátottsága csökken, a teljesítő képesség, mind fizikai, mind szellemi síkon. Csökken a sport teljesítmény is, romlanak a tanulmányi eredmények, látszólag megmagyarázhatatlan módon, hiszen nem csak az izmok oxigén ellátottsága csökken, hanem az agyé is, s lassan lemaradnak kortársaik mögött.

 

Szerencsére egyre több fiatal ismeri fel a veszélyeket, s igyekeznek letenni a cigarettát, ha már hozzászoktak. Egyre többen jelentkeznek már tizenéves koruk vége felé kezelésre.

A biorezonancia gyors, veszélytelen, könnyű leszokást ígérő módszer.

 

Hívja fel figyelmét a környezetében élő fiatal dohányosnak a lehetőségre!

 

Jó egészséget!

 

Válj egészséges felnőtté! Jelentkezz dohányzásról leszoktatásra!

Bradák Éva 0620/9277-600

www.eletmodszalon.hu