Köpölyözés

A köpöly egy harang, félgömb alakú edényke, mely többféle anyagból / szarv, bambusz, kerámia, üveg /, és több mérettel készülhet. Legpraktikusabb az üvegköpöly, mert jól látható a lezajló folyamat, valamint könnyen tisztán tartható.

Melegítéssel vagy a levegő kiszívatásával vákuumot hozunk létre a köpölyben, melyet egy gyors mozdulattal, a szájával lefelé fordítva a bőr felületére borítjuk. A légnyomási különbségek miatt a bőrrészlet a burába beszívódik, és az adott terület erősen vérbő lesz.
A köpölyözés során a vákuum hatására, a kezelt területen, a kapillárisok kitágulnak, ez vérbőséget hoz létre, friss vér és több oxigén beáramlását teszi lehetővé, ami egyenletesen átjárja a kötőszöveteket.
Az elhasznált vért, a nyirok- és anyagcsere végtermékeit a véráramba pumpálja, amelyek a vesék irányába áramlanak. Megtisztítja a szöveteket a salakanyagtól, javul az itt lévő bőr, izom, valamint a területhez tartozó belső szervek vérellátása, vérkeringése, anyagcseréje, valamint a helyileg fellépő vérbőség aktivizálja a szervezet egy vagy több meridiánját, s így fokozza a bioenergia áramlását.

Az úgynevezett “nyuvasztásos” módszerrel megtörhető a bőr alatti cellulit réteg, a zsír göböcskék lazulnak, könnyebben megszüntethető a narancsbőrös hatás.

A köpölyözés előnyei:

–  nincs mellékhatása
–  növeli a szervezet ellenálló képességét
– kiválóan alkalmas megelőzésre
– lazítja az izmokat
– valamint alkalmas a cellulit megszűntetésére

 

A köpölyözés ellenjavallatai:

– magas láz
– görcsök
– rángógörcsök
– bőrfekélyek
– bőrallergia
–  nagyfokú szívelégtelenség