Svédmasszázs

A svédmasszázs technikáját alkalmazzuk gyógyítás, frissítés és lazítás céljából.

A masszázs az egyik legrégibb és legkellemesebb természetes módszer, hatással van az ember testére és lelkére egyaránt, így kiválóan alkalmas a betegségek megelőzésére és gyógyítására.

Ezt az ősi gyógymódot szeretettel kell csinálni, valamint jó fizikai adottságokkal kell rendelkeznie a masszőrnek.

A  jó masszőrnek olyan keze van, hogy nagyon hamar csökkenti bizonyos testrészeken a fájdalmat. Az ember hajlamos olyankor annyira elengedni magát, hogy súrolja az ébrenlét és elalvás közti állapotot.

Gyakran jelentkeznek emberek civilizációs ártalmakkal, betegségekkel, például:

– deréktáji fájdalommal

– hátfájással

– alvászavarokkal

– vagy fejfájásra panaszkodva.

Legtöbbször a mozgáshiányos életmód és a stressz az előidéző ok, ilyen esetben különösen ajánlott a masszírozás!

Mit nyújt a masszázs:
A masszázs segítségével megőrizheti egészségét és teljesítőképességét.

Regeneráló hatása olyan jó közérzetet biztosít, ami semmilyen gyógyszerrel sem érhető el, és nincs káros mellékhatása.

A masszázs egyúttal a kényelmes emberek sportjának is számít, mert passzívan ugyan, de alaposan átmozgatja minden izomrostját. Sokszor mondjuk, hogy a masszázs a “lusták tornája”.

Felfrissülés céljából, idegi (stressz) és testi feszültség oldására (relaxáció).

Segít egyensúlyban tartani a testi-lelki harmóniát.

Sportolóknál teljesítményfokozásra és a regeneráció gyorsítására alkalmas, mert oldja az esetleges görcsös testrészt, pl: vádli, derék, nyak, stb.

Az egész testre kiterjedő alapos masszázs után,  akár 1 héten keresztül az izmok tónusosabbak (feszesebbek), az ember úgy érzi, mintha több kilóval könnyebb lenne. Jó hatással van a közérzetre, a bőrre, az izmokra, az anyagcserére, az idegrendszert pihenteti és kiegyenlíti a vérnyomást.

A masszázs megszünteti az izomfeszültséges gócokat, ezáltal energiákat szabadít fel, így szabadság- és boldogságérzetet ad.

Fontos, hogy a masszírozás hangulatos, nyugodt környezetben történjen, esetleg halk zene szóljon. A jó masszőr aromaterápiát, illóolajokat alkalmaz, s ezekkel a masszírozás hatásfokát növeli. A lényeg, hogy akit masszíroznak, teljes mértékben el tudja magát engedni, élvezze az érintést, a masszőr kezének melegét, feledje a gondokat.